Здружени за посилно граѓанско општествоСоопштенија за јавност

[Соопштение до медиуми] НВО секторот и младите со голема заинтересираност за можностите кои ги нуди Еразмус+

ЦЕТ платформа одржа информативна работилница за програмата Еразмус+ Програмата Еразмус+ на Европската Унија и нејзините можности за младите и граѓанските организации беа претставени пред учесниците од проектот „Здружени за посилно граѓанско општество“ што го спроведува ЦЕТ платформа. Обучувачот Бојан Коцевски ги претстави целите и приоритетите на Еразмус+, нејзините клучни акции и можности, а истовремено детално…

Прочитај повеќе
Здружени за посилно граѓанско општествоСоопштенија за јавност

Покана за работилница за програмата Еразмус+

Здружението за едукација и тренинг ЦЕТ платформа има чест да Ве покани да земете учество на работилница за програмата Еразмус+ во областа на младите, која ќе се одржи на 13-ти април 2019 (сабота) од 12 часот во Мултимедијалниот центар „Мала станица“ во Скопје. Работилницата се организира во рамки на проектот „Здружени за посилно граѓанско општество“,…

Прочитај повеќе
Здружени за посилно граѓанско општествоСоопштенија за јавност

[Соопштение до медиуми] Младите со препораки до Агенцијата за млади и спорт

Активно учество на младите во донесувањето на одлуки и политиките кои се поврзани со нивниот социо-економски статус, клучно за унапредување на  општеството и поттикнување на младинската иницијативост. Ова е заклучокот од работилницата за младинско учество која Здружението ЦЕТ платформа ја организираше во просториите на Агенцијата за млади и спорт на 23-ти март. Македонија во моментот…

Прочитај повеќе
Здружени за посилно граѓанско општествоСоопштенија за јавност

Покана за работилница за младинско учество во Агенција за млади и спорт

Здружението за едукација и тренинг ЦЕТ платформа има чест да Ве покани да земете учество на работилница за младинско учество, која ќе се одржи на 23-ти март 2019 (сабота) од 12 часот во Агенцијата за млади и спорт (8-кат) во Скопје. Работилницата се организира во рамки на проектот „Здружени за посилно граѓанско општество“, кој е…

Прочитај повеќе
Здружени за посилно граѓанско општествоСоопштенија за јавност

[Соопштение до медиуми] ЦЕТ платформа спроведе работилница за грасрут активизам

Граѓанската иницијатива клучна за унапредување на општеството Поголема иницијативност на граѓанскиот сектор за успешен грасрут активизам Грасрут активизмот треба да стане поголема пракса на граѓаните, сметаат дел од учесниците на еднодневната работилница која се оддржа во Социјалниот центар Дуња, организирана од страна на здружението за едукација и тренинг ЦЕТ платформа. Долгогодишниот активист, Кире Василев  успеа…

Прочитај повеќе
Здружени за посилно граѓанско општествоСоопштенија за јавност

Покана за работилница за грасрут активизам

Здружението за едукација и тренинг ЦЕТ платформа има чест да Ве покани да земете учество на работилница за грасрут активизам, која ќе се одржи на 2-ри март 2019 (сабота) од 12 часот во Социјалниот центар „Дуња“ во Скопје. Работилницата се организира во рамки на проектот „Здружени за посилно граѓанско општество“, кој е финансиски поддржан од…

Прочитај повеќе
Здружени за посилно граѓанско општествоСоопштенија за јавност

[Соопштение до медиуми] Почеток на проектот „Здружени за посилно граѓанско општество“

Граѓанскиот активизам и невладиниот сектор се соочуваат со недостаток на информации кои ќе овозможи транспарентна и еднаква можност на градење на внатрешен  капацитет на организациите. Ваков став имаа поголемиот број на учесници кои беа дел од првата работилница на ЦЕТ платформа која се се оддржа во мултимедијалниот центар Мала станица. Се лоцираа и низа проблеми…

Прочитај повеќе
Здружени за посилно граѓанско општествоСоопштенија за јавност

Покана за почетен настан за проект „Здружени за посилно граѓанско општество“

Асоцијацијата за едукација и тренинг ЦЕТ платформа од Скопје има чест да Ве покани да земете учество на почетниот настан за проектот „Здружени за посилно граѓанско општество“, кој ќе се одржи на 16-ти февруари 2019 (сабота) од 11 часот во Мултимедијалниот центар „Мала станица“ во Скопје. Цел на настанот е преку презентација на проектот и неговите…

Прочитај повеќе