Living SpacesСоопштенија за јавност

Трета работилница од проект за трансформација на јавни простори

Третата работилница во рамки на проектот за трансформација на јавни простори ‘Living Spaces – Живи Простори’ беше одржана на 29-ти февруари во просториите на Црвен Крст – Општинска Организација Гази Баба во Скопје. На оваа работилница одлучивме за дизајн на просторот

Прочитај повеќе
Living SpacesСоопштенија за јавност

Втора работилница од проектот„Living Spaces – Живи Простори“

На 08 февруари 2020, во просториите на Црвен крст – Општинска организација Гази Баба во Скопје, се одржа втората работилница за проектот за трансформација на јавни простори ‘Living Spaces – Живи Простори’. На работилницата се разговараше за можни локации за трансформација, по што беа посетени дел од одбраните локации.

Прочитај повеќе
Living SpacesСоопштенија за јавност

Воведна работилница на KA2 проект „Living Spaces – Живи Простори“

На 18-ти јануари 2020, во просториите на Црвен крст – Општинска организација Гази Баба во Скопје, се одржа воведната работилница за проектот ‘Living Spaces – Живи Простори’.

Прочитај повеќе
Здружени за посилно граѓанско општествоСоопштенија за јавност

[Соопштение до медиуми] НВО секторот и младите со голема заинтересираност за можностите кои ги нуди Еразмус+

ЦЕТ платформа одржа информативна работилница за програмата Еразмус+ Програмата Еразмус+ на Европската Унија и нејзините можности за младите и граѓанските организации беа претставени пред учесниците од проектот „Здружени за посилно граѓанско општество“ што го спроведува ЦЕТ платформа. Обучувачот Бојан Коцевски ги претстави целите и приоритетите на Еразмус+, нејзините клучни акции и можности, а истовремено детално…

Прочитај повеќе
Здружени за посилно граѓанско општествоСоопштенија за јавност

Покана за работилница за програмата Еразмус+

Здружението за едукација и тренинг ЦЕТ платформа има чест да Ве покани да земете учество на работилница за програмата Еразмус+ во областа на младите, која ќе се одржи на 13-ти април 2019 (сабота) од 12 часот во Мултимедијалниот центар „Мала станица“ во Скопје. Работилницата се организира во рамки на проектот „Здружени за посилно граѓанско општество“,…

Прочитај повеќе
Здружени за посилно граѓанско општествоСоопштенија за јавност

[Соопштение до медиуми] Младите со препораки до Агенцијата за млади и спорт

Активно учество на младите во донесувањето на одлуки и политиките кои се поврзани со нивниот социо-економски статус, клучно за унапредување на  општеството и поттикнување на младинската иницијативост. Ова е заклучокот од работилницата за младинско учество која Здружението ЦЕТ платформа ја организираше во просториите на Агенцијата за млади и спорт на 23-ти март. Македонија во моментот…

Прочитај повеќе
Здружени за посилно граѓанско општествоСоопштенија за јавност

Покана за работилница за младинско учество во Агенција за млади и спорт

Здружението за едукација и тренинг ЦЕТ платформа има чест да Ве покани да земете учество на работилница за младинско учество, која ќе се одржи на 23-ти март 2019 (сабота) од 12 часот во Агенцијата за млади и спорт (8-кат) во Скопје. Работилницата се организира во рамки на проектот „Здружени за посилно граѓанско општество“, кој е…

Прочитај повеќе
Здружени за посилно граѓанско општествоСоопштенија за јавност

[Соопштение до медиуми] ЦЕТ платформа спроведе работилница за грасрут активизам

Граѓанската иницијатива клучна за унапредување на општеството Поголема иницијативност на граѓанскиот сектор за успешен грасрут активизам Грасрут активизмот треба да стане поголема пракса на граѓаните, сметаат дел од учесниците на еднодневната работилница која се оддржа во Социјалниот центар Дуња, организирана од страна на здружението за едукација и тренинг ЦЕТ платформа. Долгогодишниот активист, Кире Василев  успеа…

Прочитај повеќе