Living SpacesОтворени повици

Работилница за трансформација на јавни простори „Living Spaces“

Здружението за едукација и тренинг ЦЕТ ПЛАТФОРМА Скопје во соработка со Црвен Крст на Република Северна Македонија – Општинска Организација Гази Баба – Скопје ги повикува сите мотивирани млади лица на возраст од 15 до 25 години на втората работилница во рамки на проектот за трансформација на јавни простори ‘Living Spaces – Живи Простори’ која ќе се одржи во сабота (08.02.20) од 12:30 часот во просториите на Црвниот Крст.

Прочитај повеќе
Living SpacesОтворени повици

Пријави се за учество на проект за трансформација на јавни простори „Living Spaces“

Дали се чувствуваш дека твојот глас не е слушнат? Или можеби се чувствуваш пасивно? Дали во местото каде што живееш има неискористени простори кои чекаат трансформација? Имаш идеја, но си немал/а можност да ја искажеш?

Сега е твојата шанса!

Прочитај повеќе
Здружени за посилно граѓанско општествоСоопштенија за јавност

[Соопштение до медиуми] Почеток на проектот „Здружени за посилно граѓанско општество“

Граѓанскиот активизам и невладиниот сектор се соочуваат со недостаток на информации кои ќе овозможи транспарентна и еднаква можност на градење на внатрешен  капацитет на организациите. Ваков став имаа поголемиот број на учесници кои беа дел од првата работилница на ЦЕТ платформа која се се оддржа во мултимедијалниот центар Мала станица. Се лоцираа и низа проблеми…

Прочитај повеќе
Здружени за посилно граѓанско општествоСоопштенија за јавност

Покана за почетен настан за проект „Здружени за посилно граѓанско општество“

Асоцијацијата за едукација и тренинг ЦЕТ платформа од Скопје има чест да Ве покани да земете учество на почетниот настан за проектот „Здружени за посилно граѓанско општество“, кој ќе се одржи на 16-ти февруари 2019 (сабота) од 11 часот во Мултимедијалниот центар „Мала станица“ во Скопје. Цел на настанот е преку презентација на проектот и неговите…

Прочитај повеќе