Здружени за посилно граѓанско општествоСоопштенија за јавност

Покана за работилница за грасрут активизам

Здружението за едукација и тренинг ЦЕТ платформа има чест да Ве покани да земете учество на работилница за грасрут активизам, која ќе се одржи на 2-ри март 2019 (сабота) од 12 часот во Социјалниот центар „Дуња“ во Скопје. Работилницата се организира во рамки на проектот „Здружени за посилно граѓанско општество“, кој е финансиски поддржан од…

Прочитај повеќе
Здружени за посилно граѓанско општествоСоопштенија за јавност

[Соопштение до медиуми] Почеток на проектот „Здружени за посилно граѓанско општество“

Граѓанскиот активизам и невладиниот сектор се соочуваат со недостаток на информации кои ќе овозможи транспарентна и еднаква можност на градење на внатрешен  капацитет на организациите. Ваков став имаа поголемиот број на учесници кои беа дел од првата работилница на ЦЕТ платформа која се се оддржа во мултимедијалниот центар Мала станица. Се лоцираа и низа проблеми…

Прочитај повеќе
Здружени за посилно граѓанско општествоСоопштенија за јавност

Покана за почетен настан за проект „Здружени за посилно граѓанско општество“

Асоцијацијата за едукација и тренинг ЦЕТ платформа од Скопје има чест да Ве покани да земете учество на почетниот настан за проектот „Здружени за посилно граѓанско општество“, кој ќе се одржи на 16-ти февруари 2019 (сабота) од 11 часот во Мултимедијалниот центар „Мала станица“ во Скопје. Цел на настанот е преку презентација на проектот и неговите…

Прочитај повеќе